PÜİS Heyeti Bakan Bayraktar ile görüştü

20 Ekim 2023

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musa Ertaş ile PÜİS yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında akaryakıt bayilerinin ve sektörünün karşılaştığı güncel sorunlar ve talepler masaya yatırıldı.

Heyet, sektördeki güncel zorluklar hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a detaylı bir sunum yaptı. Bu sunumda, akaryakıt bayilerinin işletme koşulları, rekabetçilik, fiyat düzenlemeleri ve sektörün sürdürülebilirliği gibi konular ele alındı. Aynı zamanda, sektörün istihdam yaratma potansiyeli ve ekonomik katkıları vurgulandı.

PÜİS Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musa Ertaş, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Alparslan Bayraktar ile bir araya gelerek sektörümüzün güncel meselelerini ve çözüm önerilerimizi paylaştık. Amacımız, akaryakıt bayilerinin daha iyi koşullarda iş yapabilmesi ve sektörün istikrarlı bir şekilde büyümesine katkı sağlamaktır” dedi.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise; “Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı Sn. İmran Okumuş ve beraberindeki heyeti Bakanlığımızda kabul ettik. Akaryakıt sektöründeki mevcut durumu ele alarak taleplerine ilişkin çözüm önerilerini değerlendirdik.” dedi.