Lento Ürünümüz Milliyet Gazetesinde

12 Haziran 2021

Milliyet gazetesinde çıkan haberimizde lento ve çeşitleri incellenmiştir. Lento, inşaat sektöründe sıklıkla karşımıza çıkan terimler arasında yerini almaktadır. Bu kapsam doğrultusunda pek çok insanın dikkatini çekmektedir. Lento kelimesini duyan insanlar, büyük ölçüde bu kelimenin anlamını öğrenmek istemektedir. Sizin için Lento nedir, ne işe yarar? Lento çeşitleri nelerdir, yüksekliği neye göre belirlenir sorularının yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.

Lento kelimesinin anlamını öğrenmek isteyenlerin sayısı bir fazla olmakta ve her geçen gün artış göstermektedir. Bu bakımdan çok büyük önemi kendi içerisinde barındıran terimlerden biri olma özelliği barındırmaktadır.

Lento Nedir, Ne İşe Yarar?

 Lento; pencere, kapı gibi çeşitliliğe sahip olup duvarda boşluk bırakılan uygulamalar için, doğramanın üstüne yatay biçimde uygulanan, duvarın sürekliliğini ve altında bulunan doğramanın taşıyıcılığını sağlamaya yönelik işlem gören elemanlardır. Lento uygulaması doğramaya ve duvara göre, taş, sac, ahşap, beton, gazbeton, çelik konstrüksiyon, briket, prefabrik elemanlar vb. ile yapılabilir nitelik barındırmaktadır.

Lento Çeşitleri Nelerdir, Yüksekliği Neye Göre Belirlenir?

 Lento kendi içinde pek çok çeşitlilik göstermektedir. Bunlar;

 – Beton lento

 – Çelik sac lento

 – Ahşap lento

 – Blokbims lento

 Lento, duvar tipine göre çeşitli malzemeler ile yapılabilen bir uygulama olma niteliğine sahiptir. Burada önemli olan husus lento malzemesinin duvar ile uyumu ve taşıyıcılığının yeterliliğinin olmasıdır. Tuğla duvarlarda; betonarme, çelik, ahşap gibi çeşitlilik gösteren lento uygulamaları yapılabilmesi söz konusudur. Ancak gazbeton, bims gibi duvar sistemlerinde, markaların kendi özel lento profillerinin varlığı söz konusudur.

 Lento yüksekliği, uzunluğu, genişliği ve lento yapılacak olan yerdeki boşluğa göre değişkenlik göstermektedir. Beton, çelik ahşap, vs. lentolarda yerinde alınacak ölçüye göre yapılabilmesi söz konusudur. Gazbeton, bims gibi çeşitli. duvar uygulamaları sürecinde, bu duvarlara özel lentolar olmaktadır.

 Alakalı olan markaların standart lento ölçülerini, malzeme broşürlerinden veya satış yetkililerinden öğrenebilir olmaktadır. Duvar yüksekliği, kullanılacak olan blok ebatlarının iletilmesi durumunda, şirketler kişilere ideal olan lento için bilgi vermektedir. Lento standart ölçüleri, Blokbims, Ytong, vb. şirketlere göre farklılık gösterebilir durumdadır.