Hafif Yapı Elemanları: Bims Sektörü Semineri Düzenlendi

12 Haziran 2021

Üniversite öğrencilerinin kariyer hayatlarına yön vermeleri, iş dünyası ile tanışmaları ve farklı uygulama alanları hakkında bilgi almaları amacıyla düzenlenen 8. Kariyer Günleri kapsamında İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerimize yönelik hafif yapı elemanlarından bims (ponza) sektörünün tanıtıldığı bir kariyer etkinliği gerçekleştirildi.

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen seminerde bims (ponza) sektöründe Ülkemizde ve Avrupa’da öncü kuruluşlardan olan Blok Bims firmasının Supervisörü Metin AKDAĞLI öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapılan seminer programına; Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Kulübü Danışmanı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kadir KILINÇ, bölüm öğretim elemanları ile öğrenciler katılım gösterdi.

Supervisör Metin AKDAĞLI, ponza madeninden bims elde ettiklerini belirterek konuşmasına başladığı seminerde “Bims”in ocaktan çıkartılmasından üretim aşamasına kadar geçirdiği evreleri, Blok Bims yapım aşamalarını, özelliklerini ve kullanım alanlarını görseller eşliğinde anlatarak sektördeki kariyer fırsatlarını öğrencilerle paylaştı.

Seminer programı, İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İsmail KILIÇ’ın Blok Bims A.Ş. Süpervisörü Metin AKDAĞLI’ya teşekkür belgesi takdim etmesiyle tamamlandı.