BlokBims Akademi Manisa ve İzmir Üniversitelerinde

12 Haziran 2021

BlokBims Akademi olarak Türkiye’deki üniversiteleri ziyaret ederek firma ve sektör hakkında bilgi veren BlokBims ’in son durakları Manisa Celal Bayar Üniversitesin de gerçekleştirilen malzeme şenliği 2019 ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde gerçekleştirilen Ege Bölgesi Kariyer Fuarlarına katıldı.

Celal Bayar Üniversitesi Yapı Topluluğu tarafından düzenlenen “Malzeme Şenliği 2019” etkinliğinde Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 200 inşaat mühendisi adayının katıldığı etkinlikte BlokBims gençlerle buluştu. BlokBims yönetim kurulu üyesi Mustafa Ertaş ve BlokBims Akademi Koordinatörü Metin AKDAĞLI bin yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda üniversite organizasyonlarına katılarak inşaat mühendisi adaylarını bilgilendirmek ve onlara ileri ki iş hayatlarında yardımcı olacak yararlı bilgiler aktarmayı amaçlayan BlokBims Akademi, çalışmalarına aktif bir şekilde devam ediyor.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Bölgesi’ndeki 17 üniversitenin öğrencilerinin katılımına açık olan Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nda BlokBims İzmir bölge sorumlusu Serkan CANSU’nun katılımıyla gerçekleşti.

BlokBims Akademi Koordinatörü Metin AKDAĞLI ve İzmir Bölge satış sorumlusu Serkan CANSU, organizasyon alanlarında ham madde ponza taşı ve BlokBims ürünlerinden oluşan stantta katılımcılara ponza taşının madenden çıkarılmasından ürün haline gelene kadar geçirdiği işlemleri ve BlokBims ürünlerinin diğer muadil ürünlere nazaran yapılara kattığı değeri aktardı.

Genç inşaat mühendisi adaylarının sorularını yanıtlayan AKDAĞLI amaçlarının bu organizasyonlarla bims hakkındaki ön yargıyı yıkmak, aslında bimsin briket olmadığını ve onlara bimsin briketten farkını anlatmayı amaçladıklarını belirtti. Gerek ısı gerekse ses yalıtımıyla yüksek performanslı bir yapı malzemesi olan bimsin hakkettiği değeri görebilmesinin ancak işin temeline inerek geleceğin mühendislerinin bilgilendirilmesi ile olacağını bildiklerini ve bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.